ADMISSIONS ENQUIRY
ADMISSIONS ENQUIRY

Facilities


Print

The Client provided a clear brief in terms of providing a transparent school, not only operationally and educationally but also in context of its community. The sense of community, togetherness and collaboration was a key feature that was to resonate throughout the design. As such you will see functional spaces outside of the classrooms, including spaces traditionally used for circulation, that foster interaction and collaboration. There is a semi-public plaza opening up the public realm to address its position in the community rather than to isolate it.

Its overall massing shows graduation from the community villa development being low rise, to the central and more focal part of the school being the multipurpose double height hall that overlooks the main road, rather than the villa development, so as to respect the privacy of nearby residents.